Hajdúszoboszlón 53, azaz ötvenhárom jelöltet vettek nyilvántartásba

POLITIKA
2018 március 09., 21:37
comments 175

A választási bizottságoknak ma éjfélig kell dönteniük arról, hogy melyik választókerületben hány jelöltet vesznek nyilvántartásba. Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke a köztévében mondta el, hogy 

átlagosan 20-23 induló várható egy választókerületben. 

De ebből az erős mezőnyből is kiemelkedik a hajdúszoboszlói körzet, ahol

53-an szerepelnek a nyilvántartásban.

Pállfy Ilona erre azt bírta mondani, hogy „el nem tudjuk képzelni, mekkora szavazólap lesz” ott, mert 31-32 név volt a legtöbb az előző választáson, és az a felsorolás is „méteres” volt. 

Hasonló méretű szavazólap lehet a pártlisták esetében is, ahol 33 párt van versenyben, míg 2014-ben 18 volt.

Patyi András, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnöke két napja közölte, hogy a választási eljárásról szóló törvény nem teszi lehetővé a választási irodák számára, hogy ellenőrizzék, valóban a választópolgárok aláírása szerepel-e az ajánlóíveken.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.