Nyomoznak egy szegedi férfi ellen, aki a betonhoz verte a kutyáját

A 29 éves Sz. Károly február 16-án a szegedi lakásból az erkélyre zavarta a kutyáját, majd nyakörvénél fogva felemelte, és nagy erővel a betonaljzathoz csapta. Ezután a földön fekvő jószágot csaknem tízszer megütötte ököllel.

Fotó: police.hu

A rendőrök a férfit előállították, majd amikor gyanúsítottként hallgatták ki, beismerő vallomást tett. 

Elmondta, hogy azért bántotta az állatot, mert amíg nem voltak otthon, a kutya megrongált egy háztartási eszközt.A gyanúsítottal szemben a Szegedi Rendőrkapitányságon állatkínzás vétségének elkövetése miatt indult eljárás. 

A rendőrség emlékeztet arra, hogy aki gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben indokolatlanul olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza, elűzi, elhagyja vagy kiteszi, állatkínzás miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha az állatkínzás az állatnak különös szenvedést okoz, vagy több állat maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.