Ott indul sok kamupárt és áljelölt, ahol a Fidesznek izgulnia kell

Utánaszámolt az Index, hogy országos átlagban hány képviselőjelölt lesz körzetenként és ehhez képest hányan szerepelnek majd a szavazólapon a 

  • “tuti ellenzéki”
  • a bizonytalan
  • és a “tuti fideszes” választókörzetekben.

Az alaphelyzet az, hogy pénteken éjfélig összesen 1719 képviselőjelöltet vettek nyilvántartásba, ami azt jelenti, hogy választókerületenként átlagosan 16,2 név lesz a szavazólapon. 

Abban a 10 körzetben, ahol 2014-ben ellenzéki győzött, plusz abban a kettőben, ahol az időközin kapott ki a Fidesz, átlagosan 12,6, vagyis az országos átlagnál markánsan kevesebb jelölt indul.

Ezzel szemben abban a 15 körzetben, ahol a.Fidesz legutóbb nyert ugyan, de 40 százalék alatti eredménnyel, vagyis egy jól sikerült ellenzéki összefogás elvileg le is győzheti, az átlag már 19,2 jelölt. A billegők közül a csúcs a Nógrád megyei egyes körzet, ahol 33 névből lehet majd választani.

Abban a 19 körzetben viszont, ahol legutóbb nagyon simán, vagyis 50 százalék fölötti eredménnyel tarolt a Fidesz, az indulók átlagos száma csak 15,6, ami igen közel esik az országos átlaghoz.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.