Aki nem koordinál, az a Fideszt segíti, üzente kiáltványában a többi ellenzéki pártnak az Együtt

Az ellenzéki pártok székházainál akciózott vasárnap Juhász Péter, az Együtt elnöke. Kiáltványokat tűzött a székházak ajtajára, amiben összefogásra, az egyéni választókerületi együttműködésre szólítja az ellenzék pártjait.

Az Együtt felfogásában a pártoknak nem kell közös listát indítaniuk, a pártlistás szavazatokért szabadon versenyezhetnek egymással. De a Fidesz-kormány leváltása - vagy, hogy mondjak egy reálisabb célt, a kétharmados, vagy akár az abszolút többségének megakadályozása - lehetetlen a választókerületi koordináció nélkül.

"Azok az ellenzéki pártok, amelyek azt állítják, hogy önállóan képesek a kormányváltásra, hazudnak" - írta kiáltványában a párt. Ahogy szerintük hazugság az is, hogy az ellenzéki pártok megállapodtak volna, mert nincs széles körű együttműködés a pártok között. Juhász szerint azok, akik nem működnek együtt, vagy csak néhány helyen, azok szétforgácsolják az ellenzéket és a Fideszt segítik.

Az Együtt hónapokig próbált Új Pólus néven összefogást létrehozni az LMP-vel és a Momentummal, de a másik két párt nem volt vevő az ötletre. Azóta a párt kiszorult az ellenzéki koordinációból, bár önként lemondott a jelöltállításról azokban a kerületekben, ahol egy másik ellenzéki párt erős, győzelemre esélyes jelöltet állított.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.