Semjén Zsolt valójában háziállatokra vadászott helikopterről Svédországban

ÁLLAT
2018 március 11., 09:11
comments 382

"Nincs vad rénszarvas Svédországban, az 150 éve kihalt" - írta indulatos posztjában a Facebookon Török Zoltán. Ő pedig olyasvalaki, aki tud ezt-azt a svédországi rénszarvasokról. A jelenleg Svédországban élő ismert természetfilmes éveken át forgatott Svédországban természetfilmet a rénszavarsok életéről.

link Forrás

Vagyis ez alapján Semjén Zsolt, akinek svédországi helikpoteres vadászkalandjáról a Magyar Nemzet számolt be, valójában egy háziállatot ejtett el a helikopterből lövöldözve.

Török szerint az így viszonylag csekély sportértékű "vadászat" valamikor ősszel lehetett, amikor a számik beterelik a rénszarvasokat, és kiszelektálják a csordából a nagyobb bikákat, amiknek a húsa rossz ízű a bőgés után. Ilyenkor a számik boldogan adnak jó pénzért kilövési engedélyt a rénszarvasaikra a hülye turistáknak, vagy ha úgy adódik, akár Magyarország elsőszámú miniszterelnök-helyettesének is. Ha az ügyfél elég hülye ahhoz, hogy helikoptert is kérjen, az külön öröm, forintra átszámolva plusz 4-5 milliós bevétel.

Török szerint az sem igaz, hogy a helikopterbérlés szükségszerű, mert alapesetben quadokkal szokták begyűjteni a zsákmányt az amúgy valóban nehéz terepen. Jól gondolják, az utóbbi megoldás jóval olcsóbb a helikopterezésnél. (Via Népszava)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.