Semjén Zsolt valójában háziállatokra vadászott helikopterről Svédországban

"Nincs vad rénszarvas Svédországban, az 150 éve kihalt" - írta indulatos posztjában a Facebookon Török Zoltán. Ő pedig olyasvalaki, aki tud ezt-azt a svédországi rénszarvasokról. A jelenleg Svédországban élő ismert természetfilmes éveken át forgatott Svédországban természetfilmet a rénszavarsok életéről.

Vagyis ez alapján Semjén Zsolt, akinek svédországi helikpoteres vadászkalandjáról a Magyar Nemzet számolt be, valójában egy háziállatot ejtett el a helikopterből lövöldözve.

Török szerint az így viszonylag csekély sportértékű "vadászat" valamikor ősszel lehetett, amikor a számik beterelik a rénszarvasokat, és kiszelektálják a csordából a nagyobb bikákat, amiknek a húsa rossz ízű a bőgés után. Ilyenkor a számik boldogan adnak jó pénzért kilövési engedélyt a rénszarvasaikra a hülye turistáknak, vagy ha úgy adódik, akár Magyarország elsőszámú miniszterelnök-helyettesének is. Ha az ügyfél elég hülye ahhoz, hogy helikoptert is kérjen, az külön öröm, forintra átszámolva plusz 4-5 milliós bevétel.

Török szerint az sem igaz, hogy a helikopterbérlés szükségszerű, mert alapesetben quadokkal szokták begyűjteni a zsákmányt az amúgy valóban nehéz terepen. Jól gondolják, az utóbbi megoldás jóval olcsóbb a helikopterezésnél. (Via Népszava)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.