A CEU egy bécsi kampusz létesítéséről tárgyal

oktatás
2018 március 12., 13:09
comments 154

A Közép-európai Egyetem (CEU) és Bécs városvezetése közleményben jelentette be, hogy egy olyan egyetértési megállapodásról (Memorandum of Understanding) tárgyalnak, amely lehetővé teszi, hogy a CEU kampuszt hozzon létre Bécsben, a Budapesten és a Bard College-on, New York államban működő oktatási helyszínei mellett. 

Mint a CEU budapesti otthonához legközelebb fekvő jelentős német nyelvű egyetemi város, Bécs ideális körülményeket jelent egy új oktatási helyszín létesítésére -írják. A megállapodás értelmében az Otto Wagner területet vizsgálják meg, mint lehetséges helyszínt. A kiválasztott terület bérlésére a megállapodás értelmében a CEU és Bécs 99 éves szerződést köt majd, amely a város melletti hosszútávú elköteleződést jelent.

„Bécs egyetemek, vállalatok és nemzetközi szervezetek globális központja. A városban létesített kampusz izgalmas lehetőségeket kínál oktatóinknak és diákjainknak. Várakozással tekintünk az együttműködésre Bécs városvezetésével és Ausztria kormányzatával, hogy a CEU bécsi kampusza valósággá válhasson” - mondta Michael Ignatieff, a CEU elnök-rektora. 

„Mindamellett, hogy dolgozunk a bécsi kampusz előkészítésén, Budapest marad az otthonunk. 

Elkötelezettek vagyunk budapesti jövőnk hosszútávú rendezése mellett a New York állam és Magyarország kormánya által már előkészített megállapodás útján. Bízunk benne, hogy a magyar kormányzat minél hamarabb aláírja és ratifikálja ezt a megállapodást.” Bécsben a diákokat és a tanárokat nemcsak tökéletes kutatási és tanulmányi feltételek várják, hanem magas életszínvonal és biztonságos környezet is megfizethető áron.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.