A magyar kormány miatt nem hangozhat el az EU-s álláspont az ENSZ migrációs csomagjáról szóló vitán

politika
2018 március 12., 06:39
comments 268

Magyar közbelépésre nem hangozhat el közös európai uniós álláspont az ENSZ migrációs csomagjáról szóló vita hétfői fordulójában, New Yorkban - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap az MTI-nek.

A tárcavezető kifejtette: hétfőn kezdődik a második kormányközi fordulója az ENSZ globális migrációs csomagjáról szóló vitának New Yorkban. Az országcsoportokat követően a magyar külügyminiszter kap először szót a vitában, ahol ismerteti a kormány 12 pontos álláspontját,mely szerint

Magyarország mindaddig ellenzi a csomagot, amíg a kormány valamennyi pontja bele nem kerül.

Szijjártó Péter arról beszélt: a hét során Brüsszelben komoly előzetes egyeztetések zajlottak, „újra megpróbálták lenyomni a torkunkon azt, hogy legyen közös európai uniós álláspont”. Az Európai Tanács jogi szolgálata azonban Magyarország felvetésére világossá tette, hogy kizárólag akkor szólalhat fel az EU delegációvezetője vagy a soros elnökség, ha mind a 28 tagállam egységes akaratát tükröző álláspont van. Mivel ilyen nincs, hétfőn az EU delegációvezetője sem és a soros elnöksége sem szólalhat fel - mutatott rá.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.