A texasi rendőrség szerint rasszista indíték áll az austini robbantások mögött

Hétfőn két bomba is robbant a texasi Austinban. Az első akkor lépett működésbe, amikor a fiú kinyitott egy csomagot. Ő meghalt, egy 40 körüli nő pedig megsebesült. A második bomba a város másik részén robbant fel, ott egy 75 éves latin nő sebesült meg. 

Pár nappal korábban egy hasonló robbanás ölt meg egy 39 éves férfit az austini otthonában. Ezért arra gyanakszanak, hogy az eseteknek közük lehetnek egymáshoz. Az első két robbantás áldozatai feketék voltak, a harmadiké pedig egy latin nő. A rendőrség szerint nem kizárható, hogy gyűlöletbűncselekményről van szó. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.