A texasi rendőrség szerint rasszista indíték áll az austini robbantások mögött

külföld
2018 március 12., 21:20
comments 34

Hétfőn két bomba is robbant a texasi Austinban. Az első akkor lépett működésbe, amikor a fiú kinyitott egy csomagot. Ő meghalt, egy 40 körüli nő pedig megsebesült. A második bomba a város másik részén robbant fel, ott egy 75 éves latin nő sebesült meg.

Pár nappal korábban egy hasonló robbanás ölt meg egy 39 éves férfit az austini otthonában. Ezért arra gyanakszanak, hogy az eseteknek közük lehetnek egymáshoz. Az első két robbantás áldozatai feketék voltak, a harmadiké pedig egy latin nő. A rendőrség szerint nem kizárható, hogy gyűlöletbűncselekményről van szó. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.