Megérkezett Sára, az első gólya, Tóbiás csaja

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Nem maradt sokáig magányos Tóbiás, a gemenci feketególya, aki pár nappal elvétve a tavaszt még télvíz idején, a legnagyobb fagyokban érkezett meg gemenci fészkére a telelésből. A Magyar gólya webkamerák Facebook-oldal tájékoztatása szerint március 12-én, hétfő délelőtt 9 óra 6 perckor Tóbiás párja - akit legnagyobb megrökönyödésemre nem Rába Tímeának, hanem Sárának kereszteltek el - is landolt a keselyűsi fészken a gemenci erdőben.

És ha már megjöttek, akkor a madarászok tapasztalatai alapján hamarosan bősz szaporodásba kezdenek. "Érdekes szokás a fekete gólyáknál, hogy a fészekben lévő hím mindig úgy fogadja a tojót, hogy beleül a fészek közepébe, mint most is, majd megkezdődnek a sűrű párzások" - írják.

Vagyis most már nem kell sokat várni az első tojásokra, így Tóbiásnak és Sárának igyekeznie kell a fészek rendberakásával.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.