Nincs közük az ISIS-hez a pénteken letartóztatott "terroristáknak"

POLITIKA
2018 március 12., 09:21
comments 109

"A nyomozás eddigi adatai alapján nem hozható összefüggésbe az Iszlám Állammal" az a két személy, akiket pénteken vettek őrizetbe a magyar hatóságok a röszkei zónában. Ezt az ügyészség volt kénytelen közleményben nyilvánosságra hozni azután, hogy a Magyar Idők című nyomtatott termék szombaton azt állította, hogy a két személy az ISIS-szel is kapcsolatban állt.

Valójában mindketten kurdok, és az ügyészség tájékoztatása szerint "egy, a nemzetközi egyezmények szerint terrorszervezetnek minősülő szervezet" műűködéséhez járultak hozzá logisztikai tevékenységükkel. A közleményből még az is kiderül, hogy 2009-10 és 2015 között, Irak területén tevékenykedtek. Ez alapján az is lehet, hogy a Törökország és a nemzetközi közösség által is terrorszervezetnek minősített kurd PKK-val működtek együtt. De együttműködhettek a Kurdisztánban működő iszlamista csoportokkal is. (Via Ügyészség)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.