Terrorizmus finanszírozásával gyanúsít két menedékkérőt az ügyészség

A röszkei tranzitzónából állított elő két embert a Terrorelhárítási Központ szerdán. Egy férfit és egy nőt vittek el, akik szabályos menedékkérelmet nyújtottak be. Annak elbírálása során jutottak arra a magyar hatóságok, hogy a megalapozott gyanú szerint a férfi és a nő 2009-ben, illetve 2010-ben önkéntesen csatlakozott egy szervezethez, amely a vonatkozó nemzetközi szerződések és egyezmények szerint terrorista szervezetnek minősül. A gyanú szerint a terrorista szervezet tagjaként mindketten 2010 és 2014 között a szervezet érdekében Irakban logisztikai tevékenységet végeztek, katonai kiképzésben részesültek, és a terrorszervezet tevékenységét egyéb módon támogatták. 

Ezért ellenük terrorizmus finanszírozásának bűntette miatt indult eljárást. „Figyelemmel arra, hogy az elkövetők nem magyar állampolgárok, valamint a bűncselekményt nem Magyarország területén valósították meg, a legfőbb ügyész rendelte el" - áll az ügyészség közleményében.

A Csongrád Megyei Főügyészség csütörtökön indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el egy férfi és egy nő előzetes letartóztatását a szökés, elrejtőzés veszélyére figyelemmel. Erről még ma dönt a Szegedi Járásbíróság.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.