A WHO olyan pusztító kórra figyelmeztet, ami konkrétan még nem létezik, de valószínűleg bekövetkezik

Frissítette a potenciálisan világjárványt okozó betegségek listáját az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization, WHO) - írja az Index. 

Fokozott kutatási és fejlesztési tevékenységi sürgetnek olyan ismert betegségek esetébe, mint a krími-kongói vérzéses láz, az Ebola- és Marburg-vírus, a Lassa-láz, a MERS-CoV és SARS-vírus, a Nipah-láz és társai, a Rift-völgyi láz és a Zika-vírus. 

És lett egy új szereplő: 

az X-kór.

Ez egyelőre nem létezik, de nagy valószínűséggel bekövetkezik majd. Több feltételezés is van arról, mi lesz ez: egyszerűen csak egy mindeddig ismeretlen vírus vagy ismert kórozók mutációja, olyan katonai fejlesztés, ami egy balesetben elszabadult, netán terroristák szabadítják az emberiségre, de még az is előfordulhat, hogy az állatok fertőzik meg az embereket. 

A WHO nem riogatni akar az X-kórral, csak arra figyelmezteti az államokat, hogy egy ilyen kiszámíthatatlan, mégis elképzelhető veszélyre is készüljenek fel.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.