Ellenzéki megosztottság lökheti a Parlamentbe Kocsis Mátét

POLITIKA
2018 március 13., 07:34
comments 274

Simán viheti a VIII-IX. kerületet lefedő Budapest 6-os választókerület Kocsis Máté, legalábbis a Közös Ország Mozgalom Indexen publikált mérései szerint. A fideszes politikus az ellenzéki megosztottságnak köszönhetően kerülhet a Parlamentbe.

A Medián által február 6-28. között készített közvélemény-kutatás szerinti sorrend:

  • Kocsis Máté (Fidesz-KDNP) 44 %
  • Ara-Kovács Attila (DK) 17 %
  • Dúró Dóra (Jobbik) 12 %
  • Jakabfy Tamás (LMP) 12 %
  • Baranyi Krisztina (Együtt) 9 %
  • Cseh Katalin (Momentum) 5 %

Jól látható, hogy nincs egyértelmű ellenzéki favorit, illetve ha visszalépnének a pártok egy valaki javára, az sem lenne elég, Kocsis akkor is több szavazatot szerezne. A Közös Ország Mozgalom becslése szerint ha egy ellenzéki maradna, maximum 40 százalékot kapna, ha Dúró Dóra lenne az, akkor 34 százalékot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.