Félt, hogy mi lesz a jelzáloggal terhelt házukkal, évekig élt együtt halott anyjával a dunakiliti férfi

bűnügy
2018 március 13., 10:25
comments 66

Fél év börtönre, két évre felfüggesztve ítélte hétfőn a Mosonmagyaróvári Járásbíróság azt a dunakiliti férfit, aki évekig élt halott édesanyjával. A Kisalföld.hu beszámolója szerint az ügyben eljáró bíró, Dr. Bécsi Katalin a határozathozatalkor megjegyezte: 

 a faluban a férfinak nap mint nap szembesülnie kell azzal, amit tett. 

A férfi nem látta el beteg édesanyját, beletörődött abba, hogy  „2009-ben elhunyt édesapja után akar menni". Csak élelmet vitt az asszonynak, segítséget nem kért senkitől. Miután a nő elhunyt, a férfi a holttestet a pincébe dobta, ahonnan körülbelül két évig nem került elő. 

„Hajmeresztő, döbbenetes, nincs rá szó," 

mondta a bíró. A férfi védője, dr. Vass Balázs beszédében hangsúlyozta, védence nem bűnöző alkat, 

"laikusként félt attól, mi fog történni a házzal, amin jelzálog van, ha fény derül édesanyja halálára."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.