Hiába II. Erzsébet a The Crown főszereplője, a Fülöp herceget alakító színész többet keresett a királynőt alakító Claire Foynál

Az elmúlt évek egyik legnagyobb sikerét hozta sorozatok között kosztümös/történelmi vonalon a Netflix által gyártott The Crown, ami II. Erzsébet brit királynő trónra kerülésének éveit mutatja be. 

Viszont hiába főszereplője a sorozatnak maga a királynő, a Netflix két producere egy jeruzsálemi konferencián elismerte, hogy az Erzsébetet alakító Claire Foy kevesebbet kapott az alakításáért, mint a Fülöp herceget megformáló Matt Smith. 

Fotó: Robert Viglasky/Netflix

A filmiparban régóta létező probléma, hogy a nőket szisztematikusan rosszabbul fizetik meg, mint a férfiakat, és ugyan az elmúlt években indultak kezdeményezések, melyek változtatnának ezen, a tény, hogy az egyik kiemelt női főszereplős slágersorozat esetében is előfordulhatott ez, elég beszédes. 

Suzanne Mackie producer azzal magyarázta, hogy a két évados munkára nagyobb fizetést adtak Smithnek, hogy Smith nemzetközileg is ismert színész, elsősorban a Doctor Who miatt, míg Foy viszonylag ismeretlen színésznő volt az Egyesült Királyságon kívül. 

A hat évadosra tervezett sorozat első két szériájában játszotta csak Foy a királynőt, a harmadik évadtól Olivia Colman veszi át a szerepet, és mint a producerek elmondták, immáron ő lesz a legjobban fizetett szereplő a stábban. (Vulture)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.