Súlyos pénzügyi bűncselekmény miatt nyomoznak Trump személyi titkára után, kirúgták a Fehér Házból

külföld
2018 március 13., 16:59
comments 33

Donald Trump személyi titkárát kedden menesztették a Fehér Házból. John McEntee ellen a belbiztonsági minisztérium indított nyomozást súlyos pénzügyi bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt a CNN értesülései szerint, ezért kellett távoznia az elnök közeléből. 

John McEntee (balra)
photo_camera John McEntee (balra) Fotó: CHIP SOMODEVILLA/AFP

A CNN úgy tudja, hogy a vádaknak nincs köze az elnökhöz. Miután megjelentek a McEntee kirúgásáról szóló hírek, a Trump-stáb közölte, hogy a férfi az újraválasztáson dolgozó kampánycsapat tagja lesz a jövőben vezető tanácsadói poszton. 

McEntee-t a biztonságiak kísérték ki a Fehér Házból hétfőn a CNN három forrása szerint. A nyomozás miatt megvonhatták tőle eddigi jogosultságait, melyeket a korábbi átvilágítások során szerzett, ezért kellett mennie. McEntee nem kívánt nyilatkozni a CNN-nek. 

A Fehér Ház sajtószóvivője sem kívánt semmit hozzáfűzni az ügyhöz, mint Sarah Sanders elmondta, személyi kérdéseket nem kommentálnak. 

McEntee a kampány kezdete óta a Trump-stáb tajga volt, személyi titkárként dolgozott az elnök mellett, és egyike volt a legtovább szolgáló beosztottaknak.  A személyi titkári poszt azt jelentette, hogy a munkaidő jelentős részében Trump mellett volt. 

Nem McEntee volt az egyetlen, akinek el kellett mostanában hagynia a Fehér Házat, miután Trump kabinetfőnöke, John Kelly reformokat vezetett be a jogosultságok terén, a közelmúltban több, régóta Trump mellett szolgáló ember is távozott, miután Kelly szigorította, hogy az ideiglenes átvilágítási engedéllyel rendelkező beosztottak milyen típusú információkhoz nem férhetnek hozzá. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.