Súlyos pénzügyi bűncselekmény miatt nyomoznak Trump személyi titkára után, kirúgták a Fehér Házból

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Donald Trump személyi titkárát kedden menesztették a Fehér Házból. John McEntee ellen a belbiztonsági minisztérium indított nyomozást súlyos pénzügyi bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt a CNN értesülései szerint, ezért kellett távoznia az elnök közeléből. 

John McEntee (balra)Fotó: CHIP SOMODEVILLA/AFP

A CNN úgy tudja, hogy a vádaknak nincs köze az elnökhöz. Miután megjelentek a McEntee kirúgásáról szóló hírek, a Trump-stáb közölte, hogy a férfi az újraválasztáson dolgozó kampánycsapat tagja lesz a jövőben vezető tanácsadói poszton. 

McEntee-t a biztonságiak kísérték ki a Fehér Házból hétfőn a CNN három forrása szerint. A nyomozás miatt megvonhatták tőle eddigi jogosultságait, melyeket a korábbi átvilágítások során szerzett, ezért kellett mennie. McEntee nem kívánt nyilatkozni a CNN-nek. 

A Fehér Ház sajtószóvivője sem kívánt semmit hozzáfűzni az ügyhöz, mint Sarah Sanders elmondta, személyi kérdéseket nem kommentálnak. 

McEntee a kampány kezdete óta a Trump-stáb tajga volt, személyi titkárként dolgozott az elnök mellett, és egyike volt a legtovább szolgáló beosztottaknak.  A személyi titkári poszt azt jelentette, hogy a munkaidő jelentős részében Trump mellett volt. 

Nem McEntee volt az egyetlen, akinek el kellett mostanában hagynia a Fehér Házat, miután Trump kabinetfőnöke, John Kelly reformokat vezetett be a jogosultságok terén, a közelmúltban több, régóta Trump mellett szolgáló ember is távozott, miután Kelly szigorította, hogy az ideiglenes átvilágítási engedéllyel rendelkező beosztottak milyen típusú információkhoz nem férhetnek hozzá. (CNN)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 5,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.