Súlyos pénzügyi bűncselekmény miatt nyomoznak Trump személyi titkára után, kirúgták a Fehér Házból

Donald Trump személyi titkárát kedden menesztették a Fehér Házból. John McEntee ellen a belbiztonsági minisztérium indított nyomozást súlyos pénzügyi bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt a CNN értesülései szerint, ezért kellett távoznia az elnök közeléből. 

John McEntee (balra)Fotó: CHIP SOMODEVILLA/AFP

A CNN úgy tudja, hogy a vádaknak nincs köze az elnökhöz. Miután megjelentek a McEntee kirúgásáról szóló hírek, a Trump-stáb közölte, hogy a férfi az újraválasztáson dolgozó kampánycsapat tagja lesz a jövőben vezető tanácsadói poszton. 

McEntee-t a biztonságiak kísérték ki a Fehér Házból hétfőn a CNN három forrása szerint. A nyomozás miatt megvonhatták tőle eddigi jogosultságait, melyeket a korábbi átvilágítások során szerzett, ezért kellett mennie. McEntee nem kívánt nyilatkozni a CNN-nek. 

A Fehér Ház sajtószóvivője sem kívánt semmit hozzáfűzni az ügyhöz, mint Sarah Sanders elmondta, személyi kérdéseket nem kommentálnak. 

McEntee a kampány kezdete óta a Trump-stáb tajga volt, személyi titkárként dolgozott az elnök mellett, és egyike volt a legtovább szolgáló beosztottaknak.  A személyi titkári poszt azt jelentette, hogy a munkaidő jelentős részében Trump mellett volt. 

Nem McEntee volt az egyetlen, akinek el kellett mostanában hagynia a Fehér Házat, miután Trump kabinetfőnöke, John Kelly reformokat vezetett be a jogosultságok terén, a közelmúltban több, régóta Trump mellett szolgáló ember is távozott, miután Kelly szigorította, hogy az ideiglenes átvilágítási engedéllyel rendelkező beosztottak milyen típusú információkhoz nem férhetnek hozzá. (CNN)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.