A fejlesztési miniszter szerint el akarják venni a gyermekeink jövőjét, így 1848-hoz hasonlóan ma is meg kell küzdenünk a szabadságunkért és a függetlenségünkért

A magyar nép sorsot választott magának 1848. március 15-én, olyan sorsot, amitől megremegett egész Európa – mondta a fejlesztési miniszter a nemzeti ünnep alkalmából szervezett önkormányzati ünnepségen Kisvárdán.

Seszták Miklós azt mondta, ha március 15. pusztán „egyszerű nemzeti győzelem” lenne, akkor nem emlékeznénk rá úgy, mint a legfontosabb ünnepünkre. „Úgy érezzük, hogy ez a nap minden magyar szabadságharcnak része volt, annak is, ami korábban zajlott és annak is, ami csak később jött el” – mondta.

A művészetek házában megtartott ünnepségen Seszták Miklós arról beszélt, ezen a napon a tisztaság és az őszinteség legyőzhette a hatalmat, a félelmet és az elnyomást. „170 év telt el, és ma is itt állunk együtt, képesek vagyunk rá, hogy együtt mozduljunk, van közös akaratunk, és tudjuk, milyen életet akarunk” – mondta.

A miniszter a forradalom történéseit felidézve arról beszélt, hogy – csakúgy, mint 1848-ban – a magyaroknak ma is meg kell küzdeniük a szabadságukért és a függetlenségükért: „Nemcsak a szabadságunkat akarják elvenni, hanem már a nemzeti identitásunkat, a kultúránkat, a gyermekeink jövőjét is. Mindaz, amiért a történelem során küzdöttünk, elveszhet.”

Azt mondta, a magyarok nem hagyhatják, hogy mások döntsenek országuk sorsáról, „nem hagyhatjuk, hogy tönkretegyék Magyarországot, meg kell őrizni a hazánkat olyannak, amilyennek szeretjük”. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.