Már 22 párt állított országos listát

politika
2018 március 14., 9:34
comments 21

A Kúria nyilvántartásba vette a Rend és Elszámoltatás Párt országos pártlistáját az április 8-i országgyűlési választásra, így 22-re emelkedett az országos pártlisták száma.

photo_camera Molnár Andrásné szlovák nemzetiségű lakos leadja szavazatát Pilisszentkereszten, a polgármesteri hivatalban kialakított 1-es számú szavazókörben az önkormányzati választáson 2014. október 12-én. Fotó: Kovács Attila / MTI

Az országgyűlési választáson az a párt állíthatott országos pártlistát, amelyik Budapesten és 9 megyében, legalább 27 egyéni választókerületben állított jelöltet. A Rend és Elszámoltatás Párt március 6-án jelentette be a pártlistáját. A párt a törvényi határidőn belül bejelentve, 12 megyében és a fővárosban összesen 36 egyéni választókerületi jelöltet állított.

Csakhogy a lista nyilvántartásba vételét a Nemzeti Választási Bizottság visszautasította, ezért a határozat ellen a párt a Kúriához fordult. A bíróság szerint a bírósági felülvizsgálat iránti kérelem alapos volt, ezért a pártlistát 12 jelölttel nyilvántartásba vette. A bíróság végzése jogerős. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt