Orbán azért nem vitatkozik az ellenzékkel, mert az „a szavazók semmibevétele lenne”

POLITIKA
2018 március 14., 16:23
comments 374

A Közös Ország Mozgalom március 25-re vitafórumot hirdetett, amelyre meghívta a nagyobb pártok listavezetőit. „Jól működő demokráciákban a választásokat a pártok vezetőinek nyilvános vitája előzi meg, ahol a politikusok kiállnak a választók elé, ütköztetik érveiket és bemutatják programjukat. Ez teremti meg a lehetőséget arra, hogy a listavezetők megosszák velünk elképzeléseiket az ország jövőjéről, valamint bemutassák azon intézkedéseket, amelyekkel a polgárok életszínvonalának javítását tűzik ki célul” - írják.

Orbán az ilyen meghívásokra legtöbbször nem is reagál, most viszont Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója válaszolt a nevében.

Röviden: Orbán nem vitázik, mert rajta kívül senki más nem vitaképes.

(Nehéz lehet Orbán Viktornak lenni, mert bár elvileg nagyon szeret vitatkozni, de amióta nem szerepelt olyan fényesen Gyurcsány ellen 2006-ban, nem talált méltó ellenfelet. Ahogy rendes interjút sem ad független magyar újságíróknak.)

De érdemes intézni az egész indoklást, mert ebben a Fidesz kifejti azt a vitathatatlanul újszerű gondolatot, hogy a tízezreket vagy százezreket képviselő ellenzéki pártokkal való párbeszéd igazából a szavazók semmibevétele:

„Valódi és értelmes vita nem folytatható olyanokkal, akik az ország legelemibb érdekét sem hajlandóak szem előtt tartani, sőt, minden erővel az ellen tevékenykednek. Ilyen feltételek mellett vitatkozni képmutatás, sőt, a szavazók semmibevétele lenne.”

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.