A különleges ügyész már Trump ingatlancégét vizsgálja

külföld
2018 március 15., 19:11
comments 171

Robert Mueller különleges ügyész arra kötelezte a Trump Organizationt, hogy adja át az orosz vonatkozású bizniszei összes dokumentációját - írja névtelen forrásokra hivatkozva a New York Times.

Ez az első ismert eset, hogy az amerikai elnök ingatlancégét idézik be az oroszokkal való összejátszást vizsgáló ügyészek, ami egyben azt is jelzi, hogy egyre közelebb kerülnek személyesen Trumphoz.

Trump Tower New Yorkban
photo_camera Trump Tower New Yorkban Fotó: SPENCER PLATT/AFP

Amikor a Times még tavaly rákérdezett, hogy a cége és a családi bizniszei megjelenése a vizsgálatban tekinthető-e a „vörös vonal átlépésének”, Trump a rá jellemző összeszedettséggel válaszolt (megpróbálom visszaadni magyarul, amennyire lehet):

„Aha, mondhatjuk. Mondhatjuk, hogy igen. Amúgy mondhatjuk, én nem... én nem... úgy értem, lehet van egy lakópark vagy valami, úgyhogy, tudja, sok lakóparki lakást adok el, és esetleg valaki Oroszországból vesz egy lakóparkot, ki tudja?”

Aztán hozzátette, hogy nincsenek oroszországi bevételei. A fia viszont 2008-ban még azt mondta, hogy csak úgy ömlik a pénz Oroszországból a Trump Organizationbe. A Buzzfeed pedig elég alaposan utánajárt, hogyan zsebelt be a cég dollármilliókat abból, hogy rejtőzködő vevőknek adott el lakóparkokat. (via Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.