Agymosás, rabszolgaság: rendőrök ütöttek rajta az olasz makrobiotikustáplálkozás-guru szektáján

"Pszichoszekta", így jellemezte az olasz rendőrség az ismert olasz táplálkozási guru és vállalkozó, Mario Pianesi csoportját. A gyanú szerint a sikeres vállalkozó hosszú beszédekkel indoktrinálta, gyakorlatilag agymosta híveit az egészséges táplálkozás nevében.

A csoportjához csatlakozókat, mint ahogy a szektákban szokás, eltiltotta attól, hogy a csoporton kívüliekkel kommunikáljanak. A hatóságok szerint direkt mentális problémákkal küzdő tagokat toborozott, akiket aztán lebeszélt a bevett orvosi megoldásokról, hogy helyette makrobiotikus diétáját válasszák.

A vád szerint szektája valójában bűnszövetkezet, a célja pedig áldozatai rabszolgasorba taszítása volt.

A hatóságok 2013-ban kezdtek nyomozni Mario Pianesi után, amikor egy fiatal nőnek sikerült megszabadulnia a csoporttól, és aki bepanaszolta Pianesit a rendőrségnél. (Via BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.