Egy román férfi megpróbálta bebizonyítani, hogy életben van, de elbukta a pert

Egy 63 éves férfi elvesztette a tárgyalást, amely eltörölte volna a halotti bizonyítványát és újra élővé nyilvánította volna - írja a Transindex.

A román férfi azt nyilatkozta, hogy túl későn, a halotti bizonyítvány kiállítása után két évvel emelt csak panaszt, és ezt a bíróság már nem tudta elfogadni. Így aztán továbbra sem tudja bizonyítani, hogy él:

„Papíron halott vagyok, de élek. Nincs semmi jövedelmi forrásom, nem tudnak alkalmazni sem, semmit nem tudok csinálni ebben az országban”

- nyilatkozta keserűen Constantin Reliu.

A férfi 1992-ben ment ki Törökországba, aztán 1999-ben egyszer csak megszakadtak a látogatásai, és a családja nem kapott róla több hírt. A felesége 14 év után kérelmezte a halottá nyilvánítását, amit 2016-ban hivatalosan is kimondtak. Ugyanebben az évben a török rendőrség letartóztatta, mivel nem volt tartózkodási engedélye. 

Ekkor tudta meg, hogy halott.

Constantin Reliu azt mondja, szeretne visszatérni Törökországba, ahol van már egy működő vállalkozása, de ehhez előbb újra élővé kell nyilváníttatnia magát. (Transindex)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.