Egy román férfi megpróbálta bebizonyítani, hogy életben van, de elbukta a pert

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Egy 63 éves férfi elvesztette a tárgyalást, amely eltörölte volna a halotti bizonyítványát és újra élővé nyilvánította volna - írja a Transindex.

A román férfi azt nyilatkozta, hogy túl későn, a halotti bizonyítvány kiállítása után két évvel emelt csak panaszt, és ezt a bíróság már nem tudta elfogadni. Így aztán továbbra sem tudja bizonyítani, hogy él:

„Papíron halott vagyok, de élek. Nincs semmi jövedelmi forrásom, nem tudnak alkalmazni sem, semmit nem tudok csinálni ebben az országban”

- nyilatkozta keserűen Constantin Reliu.

A férfi 1992-ben ment ki Törökországba, aztán 1999-ben egyszer csak megszakadtak a látogatásai, és a családja nem kapott róla több hírt. A felesége 14 év után kérelmezte a halottá nyilvánítását, amit 2016-ban hivatalosan is kimondtak. Ugyanebben az évben a török rendőrség letartóztatta, mivel nem volt tartózkodási engedélye. 

Ekkor tudta meg, hogy halott.

Constantin Reliu azt mondja, szeretne visszatérni Törökországba, ahol van már egy működő vállalkozása, de ehhez előbb újra élővé kell nyilváníttatnia magát. (Transindex)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.