Elkezdték építeni a George Lucas Múzeumot

külföld
2018 március 15., 19:32
comments 25

Megkezdődött George Lucas egymilliárd dolláros Los Angeles-i múzeumának építése, ahol a filmguru Star Wars-relikviái mellett hatalmas művészeti gyűjteménye is helyet kap. 

A Lucas Museum of Narrative Art a tervek szerint 2021 végére készül el. Lucas szerint az intézmény missziója, hogy bemutassa azokat a mítoszokat, legendákat, történeteket és embereket, akik formálják és eggyé kovácsolják a társadalmakat:

„Úgy gondolom, hogy a popkultúra bepillantást nyújt egy társadalomba, megmutatja, hogy annak tagjai mire vágynak, mit is akarnak igazán, milyenek is ők igazán” 

- mondta Lucas a szerdai ceremónián, mielőtt maga is lapátot ragadott és a város néhány jelen lévő elöljárójával együtt jelképesen megkezdte az építkezést. 

photo_camera Fotó: Facebook/Eric Garcetti

Lucas évek óta kereste a megfelelő helyet, sokáig Chicago volt a kiszemelt, ám ott egy helyi természetvédő csoport megakadályozta az építkezést. Ezt követően San Francisco és Los Angeles versengett a nagyszabású terv megvalósításáért, míg végül 2017 januárjában bejelentették, hogy az utóbbi győzött. 

A többemeletes épület Han Solo űrhajóját, az Ezeréves Sólymot idézi. A több mint kilencezer négyzetméternyi kiállítótér mellett egyebek között egy föld alatti parkoló, étterem és mozi is helyet kap a komplexumban. A múzeum megvalósításának költségeit Lucas és felesége, Mellody Hobson üzletasszony vállalta magára. Az intézmény pazar gyűjteményében Norman Rockwell, Edgar Degas és Pierre-Auguste Renoir festményei mellett a Peanuts képregények alkotójának, Charles Schulznak a munkái sorakoznak majd. 

photo_camera Fotó: Facebook/Eric Garcetti

A múzeum jövendőbeli látogatói a Roger nyúl a pácban és az E.T. készítésének folyamatába is beleshetnek. A Metropolis című 1927-es futurisztikus mesterműtől kezdve Orson Welles 1941-es Aranypolgárán át az Indiana Jones-filmekig minden nagy klasszikus helyet kap a múzeumban, ahonnan természetesen a Star Wars-relikviák, egyebek között Luke Skywalker első fénykardja és Darth Vader sisakja sem hiányozhat. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.