Hétvégén jöhet a hóvihar

időjárás
2018 március 15., 20:23
comments 125

A 2013-ashoz hasonló mediterrán ciklon érkezik szombaton, a téli csapadékfajták egész tárháza felvonul, és ezzel megismétlődhet a 2013. márciusi nagy hóvihar 

- hangzik az Időkép ijesztő jóslata.

photo_camera Fotó: met.hu

Az OMSZ ennél prózaibban fogalmaz a szombati előrejelzésben:

Országos, kiadós csapadékra kell számítani. A hajnali óráktól dél, délnyugat felől eső kezdődik, amelyet északon már délelőtt hó válthat fel. Délután főként keleten és délen átmenetileg fagyott eső, ónos eső is eshet. Késő estére a délkeleti tájak kivételével az ország nagy részén hótakaró kialakulása várható. Az északkeleti, északi szél folyamatosan erősödik, estére nagy területen viharossá fokozódik, ezért hófúvások kialakulására kell számítani.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.