Banksy egy 20 méter magas graffitivel tért vissza New Yorkba

Banksy, a rejtőzködő brit utcaművész új, 20 méter magas, politikai tartalmú graffitit készített New Yorkban. A csütörtök este megjelent kép rácsok mögött ábrázolja Zehra Dogan török művészt és újságírót, az utolsó rács ceruzát formáz.

Dogant két év kilenc hónap börtönbüntetésre ítélték egy festmény miatt, ami Nuszajbin várost ábrázolja. A kép, melyet egy újságban megjelent fotó alapján festett, azokat a romokat mutatja be, ami a városból a harcok után maradt

A fotót a területen a kurd fegyveresek ellen harcoló kormányerők készítették. Dogan vízfestményét a közösségi hálón tette közzé, ezután letartóztatták és elítélték. Banksy graffitije a Bowery és a Houston utca sarkán álló óriási, történelmi téglafalat díszíti, melyre először Keith Haring festett képet 1982-ben, ezután évtizedeken át újabb és újabb graffitik kerültek rá.

Fotó: ANGELA WEISS/AFP

A 14. utca és a 6. sugárút sarkán megjelent egy másik Banksy-kép is egy lebontásra ítélt banképületen, ami egy órában futó patkányt ábrázol. (BBC/New York Times/MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.