Banksy egy 20 méter magas graffitivel tért vissza New Yorkba

MŰVÉSZET
2018 március 16., 11:59
comments 51
link Forrás

Banksy, a rejtőzködő brit utcaművész új, 20 méter magas, politikai tartalmú graffitit készített New Yorkban. A csütörtök este megjelent kép rácsok mögött ábrázolja Zehra Dogan török művészt és újságírót, az utolsó rács ceruzát formáz.

link Forrás

Dogant két év kilenc hónap börtönbüntetésre ítélték egy festmény miatt, ami Nuszajbin várost ábrázolja. A kép, melyet egy újságban megjelent fotó alapján festett, azokat a romokat mutatja be, ami a városból a harcok után maradt

link Forrás

A fotót a területen a kurd fegyveresek ellen harcoló kormányerők készítették. Dogan vízfestményét a közösségi hálón tette közzé, ezután letartóztatták és elítélték. Banksy graffitije a Bowery és a Houston utca sarkán álló óriási, történelmi téglafalat díszíti, melyre először Keith Haring festett képet 1982-ben, ezután évtizedeken át újabb és újabb graffitik kerültek rá.

photo_camera Fotó: ANGELA WEISS/AFP

A 14. utca és a 6. sugárút sarkán megjelent egy másik Banksy-kép is egy lebontásra ítélt banképületen, ami egy órában futó patkányt ábrázol. (BBC/New York Times/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.