Kórházat ért találat a törökök által ostromlott szíriai Afrínban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Légicsapásokban sokan vesztették életüket a kormányerők által ostromlott Kelet-Gúta nevű körzetből Szíriában, közölték megfigyelő szervezetek a Reuters beszámolója szerint. Második napja zajlik a város kiürítése, miután az orosz csapatok által támogatott kormányerők folyosót nyitottak az elzárt területből. 

Afrinból menekülő kurdokFotó: GEORGE OURFALIAN/AFP

Ugyancsak sok lakos, csaknem 50 ember halt meg egy másik szíriai fronton, Afrínban, amelyet a török hadsereg ostromol. Hírügynökségi jelentések szerint az esti órákban ott találat érte a legnagyobb kórházat is, amelyben 16-an életüket vesztették. A várost a kurd milícia, a Népvédelmi Erők (YPG) védik az északról ostromló törökökkel szemben.

A szíriai háború a nyolcadik évében jár, eddig félmillió ember vesztette életét, és több mint hatmillió embernek kellett elmenekülnie otthonából. Az utóbbi napokban Kelet-Gútából 12-16 ezer ember menekülhetett el, míg Afrinból 48 ezren az ENSZ becslése szerint. (MTI, Reuters

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.