Kórházat ért találat a törökök által ostromlott szíriai Afrínban

külföld
2018 március 16., 21:10
comments 49

Légicsapásokban sokan vesztették életüket a kormányerők által ostromlott Kelet-Gúta nevű körzetből Szíriában, közölték megfigyelő szervezetek a Reuters beszámolója szerint. Második napja zajlik a város kiürítése, miután az orosz csapatok által támogatott kormányerők folyosót nyitottak az elzárt területből.

Afrinból menekülő kurdok
photo_camera Afrinból menekülő kurdok Fotó: GEORGE OURFALIAN/AFP

Ugyancsak sok lakos, csaknem 50 ember halt meg egy másik szíriai fronton, Afrínban, amelyet a török hadsereg ostromol. Hírügynökségi jelentések szerint az esti órákban ott találat érte a legnagyobb kórházat is, amelyben 16-an életüket vesztették. A várost a kurd milícia, a Népvédelmi Erők (YPG) védik az északról ostromló törökökkel szemben.

A szíriai háború a nyolcadik évében jár, eddig félmillió ember vesztette életét, és több mint hatmillió embernek kellett elmenekülnie otthonából. Az utóbbi napokban Kelet-Gútából 12-16 ezer ember menekülhetett el, míg Afrinból 48 ezren az ENSZ becslése szerint. (MTI, Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.