Kórházat ért találat a törökök által ostromlott szíriai Afrínban

Légicsapásokban sokan vesztették életüket a kormányerők által ostromlott Kelet-Gúta nevű körzetből Szíriában, közölték megfigyelő szervezetek a Reuters beszámolója szerint. Második napja zajlik a város kiürítése, miután az orosz csapatok által támogatott kormányerők folyosót nyitottak az elzárt területből. 

Afrinból menekülő kurdokFotó: GEORGE OURFALIAN/AFP

Ugyancsak sok lakos, csaknem 50 ember halt meg egy másik szíriai fronton, Afrínban, amelyet a török hadsereg ostromol. Hírügynökségi jelentések szerint az esti órákban ott találat érte a legnagyobb kórházat is, amelyben 16-an életüket vesztették. A várost a kurd milícia, a Népvédelmi Erők (YPG) védik az északról ostromló törökökkel szemben.

A szíriai háború a nyolcadik évében jár, eddig félmillió ember vesztette életét, és több mint hatmillió embernek kellett elmenekülnie otthonából. Az utóbbi napokban Kelet-Gútából 12-16 ezer ember menekülhetett el, míg Afrinból 48 ezren az ENSZ becslése szerint. (MTI, Reuters

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.