Kórházat ért találat a törökök által ostromlott szíriai Afrínban

Légicsapásokban sokan vesztették életüket a kormányerők által ostromlott Kelet-Gúta nevű körzetből Szíriában, közölték megfigyelő szervezetek a Reuters beszámolója szerint. Második napja zajlik a város kiürítése, miután az orosz csapatok által támogatott kormányerők folyosót nyitottak az elzárt területből. 

Afrinból menekülő kurdokFotó: GEORGE OURFALIAN/AFP

Ugyancsak sok lakos, csaknem 50 ember halt meg egy másik szíriai fronton, Afrínban, amelyet a török hadsereg ostromol. Hírügynökségi jelentések szerint az esti órákban ott találat érte a legnagyobb kórházat is, amelyben 16-an életüket vesztették. A várost a kurd milícia, a Népvédelmi Erők (YPG) védik az északról ostromló törökökkel szemben.

A szíriai háború a nyolcadik évében jár, eddig félmillió ember vesztette életét, és több mint hatmillió embernek kellett elmenekülnie otthonából. Az utóbbi napokban Kelet-Gútából 12-16 ezer ember menekülhetett el, míg Afrinból 48 ezren az ENSZ becslése szerint. (MTI, Reuters

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.