Meow-Ludo Disco Gamma Meow-Meow pórul járt: bőre alá ültette a bérlete chipjét, megbüntette az ellenőr

külföld
2018 március 16., 17:06
comments 63

Megbüntettek egy ausztrál kutatót, aki az elektronikus bérlete chipjét a bőre alá ültette, és utazási kártyáját nem tudta bemutatni a kalauznak.

A 34 éves kutató - aki nevét hivatalosan Meow-Ludo Disco Gamma Meow-Meow-ra változtatta - fizetett az utazásért, mivel leolvastatta a keze bőre alá ültetett chipet, amit a bérletéről szedett le.

Amikor azonban a kalauz odalépett hozzá, hogy mutassa meg az Opal utazási kártyáját, megbüntette, mert érvényes bérlet nélkül utazott és elő sem vette azt, amikor kérte tőle.

A bíróság pénteki ítéletében 220 ausztrál dollárra (43 ezer forint) bírságolta, ezen kívül 1000 dollár költség megfizetésére kötelezte.

A közlekedési hatóság figyelmeztette az utasokat, hogy ne rongálják és hamisítsák az utazási kártyájukat, melyeket az elektromos kapuk leolvasóihoz érintve fizetnek az útért.

A bíróság épülete előtt Meow-Meow elmondta, csalódott, de folytatja az új módszerek felderítését, melyekkel az utazásért fizethet.

"Az új technológiák ijesztőek lehetnek annak, aki nem érti őket, sokszor történt már ilyen az újdonságokkal. A bérletek, menetjegyek evolúciójának első lépése a papírtól az elektromos leolvasásig tartott, a következő lépés olyasmi lesz, ami lehetővé teszi, hogy ne kelljen a kártyát magunknál tartanunk" - mondta a tudós. (MTI, Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.