Kiadták a piros figyelmeztetést, a legdurvább hóvihar, hófúvás és ónos eső északkeleten várható

Bár a szombat az előzetes figyelmeztetésekhez képest időjárásilag szolidan indult az egész országban, az események lassan tényleg kezdenek bedurvulni. 

Bár az országban jelenleg sehol sem fagy, a hőmérséklet pedig plusz 2 és 9 fok között váltakozik és hó sincs, csak esőzés az egész Dunantúlon és az Alföld déli részén, ez nem sokáig marad így. Piros figyelmeztetést adott ki ugyanis az Országos Meteorológiai Szolgálat Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyékre. Méghozzá azért, mert itt, északkelet-Magyroszágon rövidesen óriási hóesés, hófúvás, illetve ónos eső várható. A legintenzívebb hófúvásra az Északi-középhegységben és a Zempléni-hegységben, így az M3-as autópályán, illetve attól délebbre, a 4-es út keletebbi szakaszain készülhetünk. Érdekes, hogy ahol még kifejezetten sok hóra lehet számítani, az az ország átellenes végében az Alpokalja, ahol szintén eshet akár 20 centinél is több. 

Az idokep.hu arra is figyelmeztet, hogy

Az enyhe, nedves és a hideg légtömegek keveredése közben túlhűlt vízcseppek miatt ónos esőre is készülhetünk, elsősorban a Dél-Alföldön: Bács-Kiskun, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megyékben másodfokú a figyelmeztetés.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.