Kiadták a piros figyelmeztetést, a legdurvább hóvihar, hófúvás és ónos eső északkeleten várható

Bár a szombat az előzetes figyelmeztetésekhez képest időjárásilag szolidan indult az egész országban, az események lassan tényleg kezdenek bedurvulni. 

Bár az országban jelenleg sehol sem fagy, a hőmérséklet pedig plusz 2 és 9 fok között váltakozik és hó sincs, csak esőzés az egész Dunantúlon és az Alföld déli részén, ez nem sokáig marad így. Piros figyelmeztetést adott ki ugyanis az Országos Meteorológiai Szolgálat Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyékre. Méghozzá azért, mert itt, északkelet-Magyroszágon rövidesen óriási hóesés, hófúvás, illetve ónos eső várható. A legintenzívebb hófúvásra az Északi-középhegységben és a Zempléni-hegységben, így az M3-as autópályán, illetve attól délebbre, a 4-es út keletebbi szakaszain készülhetünk. Érdekes, hogy ahol még kifejezetten sok hóra lehet számítani, az az ország átellenes végében az Alpokalja, ahol szintén eshet akár 20 centinél is több. 

Az idokep.hu arra is figyelmeztet, hogy

Az enyhe, nedves és a hideg légtömegek keveredése közben túlhűlt vízcseppek miatt ónos esőre is készülhetünk, elsősorban a Dél-Alföldön: Bács-Kiskun, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megyékben másodfokú a figyelmeztetés.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.