Szabotázs vagy véletlen: Orbánt a saját Facebook-videósai tették nevetségessé

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Úgy szívatták meg Orbán Viktort, ahogyan ritkán, és ott, ahol a legkevésbé számított volna rá. A saját Facebook-oldalán. 

Az még Orbán profi hírében álló kampánycsapatának is gondot okozhat, hogy miközben a miniszterelnök az egész 2018-as választási kampányt csak és kizárólag a migránsfenyegetés témájára fűzi fel, hús-vér migránst évek óta alig láthattak a választók. Ez a tény, függetlenül attól, hogy a valós veszély mekkora, nyilvánvalóan nehézséget jelent kampányolás közben.

Orbán ezt most azzal próbálta áthidalni, hogy leutazott a magyar-szerb határra, megtekintette a határkerítést, majd erről rövid videót posztolt a Facebook-oldalára. Nem tudni, hogy szándékos szabotázsakció vagy totális véletlen történt, de a videóban összehoztak egy olyan abszurd-vicces jelenetet, ami simán elment volna a Legényanyában, az Egészséges erotikában vagy a Tanúban is. És ami szokatlanul nevetséges színben tünteti fel a főszereplőt.

Előre mondom, hogy a most következő részlet nem általunk összevágott paródia, hanem az alatta teljes egészében megtekinthető eredeti egy egybefüggő darabja:

Oké, hogy Orbán valószínűleg az egész kerítést nevezi "komoly építménynek", de a videó akkor is azt mutatja, hogy Orbán Viktor felmászik egy olyan szedett-vedett fatoronyba, ami nemhogy a közép-, de az ókorban is épülhetett volna, és közben azt mondja, hogy

„saját szemeimmel láthattam, hogy ez egy komoly építmény, a világ bármely országa megirigyelhetné.”

Lehet, hogy arra gondolt, hogy a fa létrafokokra csúszásgátlóként korszerű szigetelőanyagot tekertek, és a lábakon álló kutyaól még egy XXI. századi műanyag szalagfüggönyt is kapott? 

És aztán még egyszer visszatérnek az összebarkácsolt őrbódéra, ami valószínűleg a legjobb a környékén, ha ezt látogatta meg Orbán, hasonlóan erős szöveggel:

Fogalmam sincs, de az biztos, hogy nem ez a videó fogja kapni a legjobb vágás díját az idei Fidesz-gálán.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.