A börzsönyi hiúz köszöni, jól van!

Ha netán aggódtak volna a Börzsönyben vadon élő hiúzért, ne tegyék. Jól van. Legalábbis a legfrissebb - március 10-én készült, de csak most publikált - felvételek alapján, amiket a Börzsöny élővilága csoport kameracsapdája rögzített.

A felvételen a hiúz pont azt teszi, amit hasonló helyzetben egy házimacskától várnánk: értetlenül bámul egy merőleges sziklafalat. Rövid macskatartó pályafutásom alatt számtalanszor megfigyelhettem, hogy a macskafélék akár órákon át is képesek egy függőleges falfelületet bámulni, ebből szinte kizökkenthetetlenek.

A felvétel alapján a Börzsönyben nyolc napja is hó volt, az állat bundázata alapján most sem aggódnék azért, hogy a havazás megviselné.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.