Szalman herceg már két éve rejtegeti anyukáját az apukája elől

Kedden az USA-ba látogat Mohamed bin Szalman herceg, aki tavaly óta lényegében egyedül irányítja Szaúd-Arábiát, bár hivatalosan a 82 éves édesapja, a szaúdi király az állam feje.

Szalman herceg tavaly nyáron lecsukta a királyi család több száz befolyásos tagját, többek között nagybácsikat és unokatestvéreket is, hogy véget vessen a Szaúd család különböző klánjai közötti egyensúlyon alapuló rendszernek, és egyedül irányíthassa az olajdollárokban dúskáló szunnita államot.

Az NBC a herceg washingtoni látogatására azzal a sztorival jött elő, hogy Szalman már több mint két éve eldugta valahova az anyját.

Több mint egy tucat amerikai és közel-keleti forrás erősítette meg, hogy a herceg azért zárta ismeretlen helyre az anyját, hogy ne tudja lebeszélni az apját arról, hogy átengedje neki a hatalmat. 

Mohamed bin Szalman herceg. Nem véletlen, hogy az édesanyja nincs rajta ezen a 2017-es képen sem.Fotó: BANDAR AL-JALOUD/AFP

A herceg anyja a király harmadik felesége, és a király állítólag már 2016-ban mondta Obamának, hogy nagyon hiányzik neki, mert régóta New Yorkban van gyógykezelésen. Obama állítólag akkor már tudta, hogy a nő nincs New Yorkban, de erről nem tájékoztatta az agg királyt, aki titkosszolgálati források szerint amúgy is kezdett már szenilis lenni. (NBC)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.