Szalman herceg már két éve rejtegeti anyukáját az apukája elől

külföld
2018 március 18., 15:21
comments 52

Kedden az USA-ba látogat Mohamed bin Szalman herceg, aki tavaly óta lényegében egyedül irányítja Szaúd-Arábiát, bár hivatalosan a 82 éves édesapja, a szaúdi király az állam feje.

Szalman herceg tavaly nyáron lecsukta a királyi család több száz befolyásos tagját, többek között nagybácsikat és unokatestvéreket is, hogy véget vessen a Szaúd család különböző klánjai közötti egyensúlyon alapuló rendszernek, és egyedül irányíthassa az olajdollárokban dúskáló szunnita államot.

Az NBC a herceg washingtoni látogatására azzal a sztorival jött elő, hogy Szalman már több mint két éve eldugta valahova az anyját.

Több mint egy tucat amerikai és közel-keleti forrás erősítette meg, hogy a herceg azért zárta ismeretlen helyre az anyját, hogy ne tudja lebeszélni az apját arról, hogy átengedje neki a hatalmat. 

Mohamed bin Szalman herceg. Nem véletlen, hogy az édesanyja nincs rajta ezen a 2017-es képen sem.
photo_camera Mohamed bin Szalman herceg. Nem véletlen, hogy az édesanyja nincs rajta ezen a 2017-es képen sem. Fotó: BANDAR AL-JALOUD/AFP

A herceg anyja a király harmadik felesége, és a király állítólag már 2016-ban mondta Obamának, hogy nagyon hiányzik neki, mert régóta New Yorkban van gyógykezelésen. Obama állítólag akkor már tudta, hogy a nő nincs New Yorkban, de erről nem tájékoztatta az agg királyt, aki titkosszolgálati források szerint amúgy is kezdett már szenilis lenni. (NBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.