150 millió forint közpénzből mérték az önkormányzatok, hogy mekkora bajban lehet a Fidesz

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

A kormány és az ellenzék közötti erőviszonyokat mérték fel olyan közvélemény-kutatásokkal, melyeket papíron turisztikai vagy városmarketing céljából rendeltek meg városok, önkormányzatok - írja a birtokába jutott dokumentumokra hivatkozva a hvg.hu. A szerződéseket közérdekű adatigénylésekre válaszolva adtak ki az önkormányzatok. A 2011. májusa és 2018. januárja között készült kutatásokra nagyjából 150 millió forint közpénzt költöttek. 

Például a II. kerületben a Nézőpont 1000 fős mintán azt kutatta többek között, hogy a válaszadó inkább elégedett, vagy inkább elégedetlen Orbán Viktor miniszterelnök munkájával, illetve hogy inkább szeretné, vagy inkább nem szeretné, hogy 2018-ban megbukjon a jelenlegi kormány? a megkérdezettnek meg kellett neveznie Budapest főpolgármesterét, válaszolni kellett arra, mennyire szeretné fontos politikai pozícióban látni Orbán Viktort, Varga Mihályt, Tarlós Istvánt és Láng Zsoltot, meg kellett mondani, elégedett-e a főpolgármester munkájával, erős vagy gyenge kerületeket szeretne (az utóbbi időben felröppentek olyan hírek, miszerint egy új Fidesz-kormány visszanyesne az önkormányzatiságból), és feltették azt a kérdést is, hogy ha lenne egy olyan ellenzéki, de nem pártszínekben induló jelölt, aki esélyes lenne arra, hogy legyőzze a Fidesz-KDNP jelöltjét, szavazna-e rá? Hasonló felmérések készültek több budapesti kerületben és vidéki nagyvárosban, ezekről részletek a hvg.hu cikkében olvashatók.


Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.