Fogdosta utastársát, szexuális zaklatás miatt elítéltek Angliában egy magyar taxist

bűnügy
2018 március 19., 15:18
comments 232

photo_camera Fotó: Wikimedia / JET2

A manchesteri bíróság bűnösnek talált a 36 éves Farkas Tamást, aki zaklatta egy utastársát a Jet2 légitársaság Budapestről Manchesterbe tartó május 25-i járatán - írja a Daily Mail. 

A taxisként dolgozó magyar utas előbb csak odapréselte a lábát a húszas éveiben járó nőéhez, majd perceken keresztül taperolta, simogatta fogdosta őt, míg nem a nő  kénytelen volt az utaskísérőkhöz menekülni a helyéről. 

Az angol nő a cikk szerint teljesen összeroppant, eleinte nem merte jelenteni az esetet, félt, hogy a férfi agresszívvá válik, aztán jelezte, hogy mosdóba menne, és valósággal elmenekült az utaskísérőkhöz. Sírógörcsöt kapott, új helyet kerestek neki a gépen, az eset után pedig feljelentést tettek.   

A Manchesterben élő Farkas a bíróságon állítólag azzal védekezett, hogy a nagy turbulenciában hozzáérhetett a nőhöz, de nem volt szándékos. Az áldozat szerint ez nyilvánvaló hazugság, és a támadó elnézést sem kért tőle. 

Amikor arról kérdezték, miért fogdosta a nő bokáját, térdét, azt magyarázta, hogy elejtette a telefonját, és amikor keresgélte, esetleg véletlenül hozzáérhetett a nőhöz. Végül elhangzott az is, hogy a férfi álmában tehetett illetlen mozdulatokat.

A bíróság a nőnek adott igazat: szexuális zaklatás miatt a férfit bűnösnek találták. Ítélet egyelőre nincs, a férfi útlevelét elvették, óvadék ellenében szabadlábon tartózkodik. (hvg.hu via Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.