Környezettudatos otthon, környezetbarát téglákkal!

hirdetés
2018 március 19., 08:15
comments 8
ad

Napjainkban egy családi ház építése során számos témában kell felelős döntést hozni. A legfontosabbak közé tartozik az adott falszerkezet energiahatékonysága és a bekerülési költsége. A falazatok terén eldöntendő, hogy kiegészítő hőszigeteléssel ellátott, vagy egyrétegű, kiegészítő hőszigetelést nem igénylő szerkezetet célszerűbb-e készíteni.

Mi a fehér tégla?

Kvarchomok + Mész + Víz = Ytong

Az Ytong egy mesterségesen előállított kőzet, mely hasonló a természetben is megtalálható mészkőhöz. Tisztán ásványi alapanyagokból készül, így mint a kőzeteknek, az Ytongnak sincs semmilyen káros hatása a környezetre. Az Ytong építési rendszer megoldást kínál homlokzati falak és födémek kialakítására, azonos, kiváló hőszigetelő képességű anyagokból. Az Ytong termékek használatával egyrétegű energia hatékony, korszerű falazatok építhetők, ezáltal a kiegészítő hőszigetelések idő és költség vonzata megtakarítható.

Az egyrétegű falazat készítésével a munkaidő is lerövidül, ugyanis a hőszigetelés munkafolyamatát nem kell elvégezni. Az Ytong termékpalettán megtalálható Ytong Lambda 37,5 cm termék használatával (U=0,22 W/m 2 K) már a 2018-as követelmények is teljesülnek kiegészítő hőszigetelés beépítése nélkül. Az Ytong Lambda 50 cm széles elemeivel már passzívházak mutatóihoz közelítő (U=0,16 W/m 2 K) hőszigetelő képességű falazatok építhetők egyetlen munkafolyamattal. Így az innovatív termék alkalmazása hosszútávon fenntartható és értékálló befektetést biztosít. Az Ytong falazóelemek mellett kiegészítő elemek (koszorúelem, furatos elem, „U”zsaluelem, áthidalók) teszik lehetővé, hogy az épület egésze homogén, kiváló hőszigetelő képességű szerkezetből valósuljon meg.

A falazóelemek piacán az Ytong tégla kiemelkedő márka, mert egyedüliként rendelkezik „Környezetbarát Védjegy” tanúsítással, mely igazolja a vállalat környezettudatos elhivatottságát. A hazai független intézet szavatolja, hogy a termékek megfelelnek a meghatározott környezetvédelmi követelményeknek, a kitermelt alapanyagok, az alacsony energiaigényű, hulladékmentes előállítás, a kész épület energiahatékonysága tekintetében.

Bővebb információ itt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.