Rasszista kommentelők miatt vonták vissza az arab feliratú BDPST pólót

2018 március 19., hétfő 9:37
240

„Kedves Vásárlóink,

A hétvégén piacra dobtunk egy extra limitált szériás kollekciót, ami a multikulturális, világváros Budapestet hivatott hirdetni. Mi a BP Shopnál mindannyian hiszünk a boldog és békés együttélésben, abban, hogy minden kultúra ugyanolyan szép és jól megférhet egymás mellett” 

- áll a BDPST feliratú ruhákról és kiegészítőiről híres Bp Shop március 17-ei posztjában. A vállalkozás, mely a március 15-ei ünnepre is különleges kokárdával készült, olyan limitált kiadású kollekcióval állt elő, melyen a Budapest felirat arabul, kínaiul, illetve oroszul olvasható.

Az arab feliratos verzió azonban már nem rendelhető, a cég ugyanis behódolt a rasszista kommentelőknek, és visszavonta a terméket kínálatából. Az említett kommentelők arról írtak, felháborító, hogy miközben a migránshad elfoglalni készül hazánkat, és az ember már saját városában sem érezheti otthon magát, a Bp Shop arab nyelven írt pólót árul. A cég pozitív felütésű posztja így végül meglehetősen szomorúan zárul: 

„Megdöbbenéssel fogadtuk ma este a hírt, hogy többen rasszista megjegyzéseket és ízléstelen vicceket társítottak a kollekció arab feliratos darabja mellé. Természetesen teljes mértékben elhatárolódunk minden ilyentől és roppant csalódottak vagyunk miatta, azt gondoltuk, hogy akik ezt a márkát szeretik és viselik, nyitottabbak és békésebbek ennél. Úgy látszik, ennek még nem jött el az ideje és talán mi is lehettünk volna megfontoltabbak, úgyhogy ezennel a terméket kivontuk a forgalmazásból és elnézést kérünk mindenkitől akit emiatt bármiféle probléma ért. Azt gondoltuk, hogy a márka elmúlt hét éve alatt bizonyítottuk, hogy közös értékeink ápolása kiemelkedően fontos dolog számunkra, ezért ezúton szeretnénk megkérni mindazokat, akik ezt az üzenetet félreértelmezték: hozzák vissza az említett megvásárolt termékeik hozzánk, a többieknek pedig akik úgy gondolják, természetesen cseréljük a terméket vagy visszaadjuk az árát.

Nagyon sajnáljuk a dolgot.
A BP Csapata”

A poszt alatt a kommentelők viszont azt sajnálják, hogy engedtek az alacsony színvonalú, rasszista, gyűlöletkeltő hozzászólások szerzőinek. „szerintem hiba kivonni a forgalmazásból. leírtátok, miben hisztek, de ez így úgy tűnik, hogy nem álltok ki mellette” - írta valaki, mire a Bp Shop azt válaszolta, nem a teljes kollekciót vonták vissza, csak egyetlen darabját, és „nem azoknak a kedvéért, akik félreértették, hanem ellenkezőleg: azokra való tekintettel, akiket esetleg megbánthatnak ezzel/emiatt.”


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt