Rasszista kommentelők miatt vonták vissza az arab feliratú BDPST pólót

DIVAT
2018 március 19., 09:37
comments 237

„Kedves Vásárlóink,

A hétvégén piacra dobtunk egy extra limitált szériás kollekciót, ami a multikulturális, világváros Budapestet hivatott hirdetni. Mi a BP Shopnál mindannyian hiszünk a boldog és békés együttélésben, abban, hogy minden kultúra ugyanolyan szép és jól megférhet egymás mellett” 

- áll a BDPST feliratú ruhákról és kiegészítőiről híres Bp Shop március 17-ei posztjában. A vállalkozás, mely a március 15-ei ünnepre is különleges kokárdával készült, olyan limitált kiadású kollekcióval állt elő, melyen a Budapest felirat arabul, kínaiul, illetve oroszul olvasható.

Az arab feliratos verzió azonban már nem rendelhető, a cég ugyanis behódolt a rasszista kommentelőknek, és visszavonta a terméket kínálatából. Az említett kommentelők arról írtak, felháborító, hogy miközben a migránshad elfoglalni készül hazánkat, és az ember már saját városában sem érezheti otthon magát, a Bp Shop arab nyelven írt pólót árul. A cég pozitív felütésű posztja így végül meglehetősen szomorúan zárul: 

„Megdöbbenéssel fogadtuk ma este a hírt, hogy többen rasszista megjegyzéseket és ízléstelen vicceket társítottak a kollekció arab feliratos darabja mellé. Természetesen teljes mértékben elhatárolódunk minden ilyentől és roppant csalódottak vagyunk miatta, azt gondoltuk, hogy akik ezt a márkát szeretik és viselik, nyitottabbak és békésebbek ennél. Úgy látszik, ennek még nem jött el az ideje és talán mi is lehettünk volna megfontoltabbak, úgyhogy ezennel a terméket kivontuk a forgalmazásból és elnézést kérünk mindenkitől akit emiatt bármiféle probléma ért. Azt gondoltuk, hogy a márka elmúlt hét éve alatt bizonyítottuk, hogy közös értékeink ápolása kiemelkedően fontos dolog számunkra, ezért ezúton szeretnénk megkérni mindazokat, akik ezt az üzenetet félreértelmezték: hozzák vissza az említett megvásárolt termékeik hozzánk, a többieknek pedig akik úgy gondolják, természetesen cseréljük a terméket vagy visszaadjuk az árát.

Nagyon sajnáljuk a dolgot.
A BP Csapata”

A poszt alatt a kommentelők viszont azt sajnálják, hogy engedtek az alacsony színvonalú, rasszista, gyűlöletkeltő hozzászólások szerzőinek. „szerintem hiba kivonni a forgalmazásból. leírtátok, miben hisztek, de ez így úgy tűnik, hogy nem álltok ki mellette” - írta valaki, mire a Bp Shop azt válaszolta, nem a teljes kollekciót vonták vissza, csak egyetlen darabját, és „nem azoknak a kedvéért, akik félreértették, hanem ellenkezőleg: azokra való tekintettel, akiket esetleg megbánthatnak ezzel/emiatt.”

link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.