Új polgármestert választanak vasárnap Gellénházán

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A korábbi polgármester halála miatt új települési vezetőt választanak négy jelölt közül vasárnap a Zala megyei Gellénházán.

Györke Gyöngyi, a település jegyzője az MTI megkeresésére hétfőn elmondta: a névjegyzék szerint több mint 1300-an szavazhatnak az időközi voksoláson.
Négy független jelölt méreti meg magát: Dávid József Andrásné, Farkas Imre Józsefné, Kiss Csaba és Lőcsei János. Az indulók közül Dávid József Andrásné jelenlegi, Kiss Csaba korábbi képviselőtestületi tag, Farkas Imre Józsefné pedig 2010 és 2014 között függetlenként a település polgármestere volt.

(MTI)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.