Megbüntették a kecskeméti buszpályaudvart, mert kétszer is leszedték a Momentum plakátjait

POLITIKA
2018 március 20., 16:41
comments 67

Még március elején rakott ki a Momentum helyi jelöltje, Bodrozsán Alexandra plakátokat a kecskeméti buszpályaudvar lámpaoszlopaira, amik néhány napon belül eltűntek. A történtek miatt a Választási Bizottsághoz fordult a párt, ami megállapította, hogy a DAKK Zrt.-nek nem szabadott volna leszednie a plakátokat. A döntés után Bodrozsánék újra plakátoltak, de ezeket ismét eltávolította a buszpályaudvar.

Az ügy a Nemzeti Választási Bizottság elé került, ami keddi ülésén megállapította: a kecskeméti cég szándékosan szedte le kétszer is a Momentum plakátjait. Ezért 276 ezer forint bírsággal sújtotta a DAKK Zrt.-t. A határozatot a Momentum vezetője, Fekete-Győr András azzal kommentálta, hogy

"a fideszes médiatúlsúly mellett a plakátolás az egyik utolsó lehetősége az ellenzéknek. Ezért nagyon fontos döntés ez a mai. Nem hagyhatjuk, hogy törvénytelenül akadályozzák a kampányt."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.