Őrizetbe vették Nicolas Sarkozy volt francia elnököt

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Őrizetbe vette a rendőrség Nicolas Sarkozyt, és egy kampányfinanszírozással kapcsolatos ügyben hallgatták ki - jelentette kedden a Reuters hírügynökség egy francia bírósági forrásra hivatkozva. A Le Monde szerint az eljárás Sarkozy 2007-es kampányának líbiai támogatásáról szól.

2014-ben egyszer már rövid időre őrizetbe vették és kihallgatták, mert a gyanú szerint jogosulatlan előnyt, magas pozíciót ígért egy bírónak, ha információkat ad át neki a Sarkozy ellen feltételezett illegális kampányfinanszírozás miatt indult vizsgálatról. 2010-ben a Médiapart című online lap közölt cikket, melyben a néhai Liliane Bettencourt, a L'Oréal kozmetikai vállalat főrészvényesének könyvelője azzal vádolta meg Sarkozyt, hogy 2007-ben illegális támogatást fogadott el - írja az MTI.

Ezzel Sarkozy lett az első volt elnök Franciaországban, akit őrizetbe vettek. 2012-es bukása óta is a politika körül sertepertél, és vannak támogatói is: februárban ő volt az egyetlen nyugati politikus, aki eljött Orbánhoz.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.