A koszovói ellenzék könnygázzal akadályozta meg, hogy a parlament megszavazzon egy határegyezményt

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A koszovói ellenzék szerdán könnygázt engedett ki a parlament ülésteremben, mielőtt a képviselők ratifikálhatták volna a Montenegróval kötött határegyezményt. A 2015-ben megkötött egyezménynek kulcsszerepe lenne abban, hogy Koszovó vízummentességet kapjon az Európai Unió felé.

Fotó: ARMEND NIMANI/AFP

Csakhogy a Vetevendosje nevű ellenzéki párt szerint 8000 hektárnyi koszovói területet tévesen soroltak a szomszédhoz. Ezért könnygázzal akadályozták meg, hogy a törvényhozás elfogadja a megállapodást. Az akció miatt a szavazást elnapolták. 

Fotó: ARMEND NIMANI/AFP

Az EU bővítési biztos elítélte az akciót, mert szerinte ilyesminek nincs helye egy demokráciában. (Reuters)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.