Egy izraeli rabbi szerint kóser lehet a klónozott disznóhús

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Yuval Cherlow prominens izraeli rabbi szerint a laboratóriumban növesztett hús elveszíti az állati „identitását”, így felhasználható az éhínség megakadályozására, a szennyezés megelőzésére és az állatok szenvedésének elkerülésére. Eszerint még a klónozott disznóhúst is megehetnék a zsidók, ráadásul tejet is ihatnának hozzá, amit a mostani vallási gyakorlat szerint nem lehetne hússal együtt fogyasztani.

Ahhoz, hogy ez teljesüljön, nem a disznónak kellene klónozottnak lennie, csak a hús lenne előállítva sertéssejtekből. Így talán többé nem fordulna elő akkora galiba, mint amekkora 2013-ban Budapesten volt, amikor elfogyott a kóser hús.

De még az is elképzelhető, hogy a technológia fejlődése ellenére a többi rabbi azt fogja mondani: ez ugyanúgy disznóhús, tehát nem kóser. (Ynet via Times of Israel)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.