Egy izraeli rabbi szerint kóser lehet a klónozott disznóhús

gasztronómia
2018 március 22., 16:00
comments 208

Yuval Cherlow prominens izraeli rabbi szerint a laboratóriumban növesztett hús elveszíti az állati „identitását”, így felhasználható az éhínség megakadályozására, a szennyezés megelőzésére és az állatok szenvedésének elkerülésére. Eszerint még a klónozott disznóhúst is megehetnék a zsidók, ráadásul tejet is ihatnának hozzá, amit a mostani vallási gyakorlat szerint nem lehetne hússal együtt fogyasztani.

Ahhoz, hogy ez teljesüljön, nem a disznónak kellene klónozottnak lennie, csak a hús lenne előállítva sertéssejtekből. Így talán többé nem fordulna elő akkora galiba, mint amekkora 2013-ban Budapesten volt, amikor elfogyott a kóser hús.

De még az is elképzelhető, hogy a technológia fejlődése ellenére a többi rabbi azt fogja mondani: ez ugyanúgy disznóhús, tehát nem kóser. (Ynet via Times of Israel)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.