18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Húsz golyót eresztettek a sacramentói rendőrök egy férfiba a saját kertjében

külföld
2018 március 22., 08:24
comments 740

Valami volt a kezében. Ezzel védekeztek azok a sacramentói rendőrök, akik a legfrissebb hírek szerint húsz golyót eresztettek a 23 éves Stephan Clarkba, aki amúgy a saját kertjében állt. Clark, aki afroamerikai, nem élte túl a golyózáport.

A sacramentói rendőrség három nappal az eset után nyilvánosságra hozta a rendőrök testére szerelt kamerák felvételeit. A járőrök telefonos riasztást kaptak arról, hogy valaki autók ablakait töri be. A felvételen ezután az látszik, hogy a rendőrök zseblámpával világítva rohannak a sötét utcákon, mígnem megpillantják Clarkot, aki egy házhoz, a saját házához közelít. Ezen a felvételen nem látszik, hogy amúgy kit kergettek, de az esetet egy rendőrségi helikopter is követte, azokon a felvételeken látszik, hogy Clark a szomszédból, a kerítésen mászik át saját kertjébe. "Mutasd a kezed! Állj! Állj!" - üvöltik. Clark erre futni kezd, ami nem tűnik bölcs döntésnek, de az afroamerikaiak az amerikai rendőrökkel kapcsolatos általános tapasztalatai alapján el nem ítélhető reakció.

link Forrás

Clark hátrafut a ház hátsó ajtajához. "Mutasd a kezed! Fegyver! Fegyver!" - üvölti ekkor egy rendőr, majd minden további felszólítás nélkül szinte azonnal tüzet nyit. Öt lövést ad le, amikor egy társa is csatlakozik hozzá. A felvételek alapján gyakorlatilag kivégzik a saját kertjében álló férfit, akinél csak egy telefon volt.

A videó alapján attól a pillanattól, hogy a rendőrök meglátják Clarkot a háza előtt, addig, amíg húsz golyót eresztenek bele, mindössze hat másodperc telt el. A rendőrök egyszer sem azonosítják magukat, nem mondják, hogy rendőrök volnának. (Via The Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.