Krisztián és Dávid bemutatja: így ne taxizz lopott bankkártyával, mert még a sofőrnek is leesik, hogy a Deákon csórtad egy alvó férfitól

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Vádemelési javaslattal zárták a belvárosi nyomozók annak a két férfinak az ügyét, akik kifosztottak egy alvó férfit a Deák Ferenc téren, majd a bankkártyájával fizették ki a taxijukat.

A 18 éves budapesti B. Krisztián és a 21 éves szintén budapesti B. Dávid február 25-én késő éjszaka a Deák Ferenc téri villamosmegállóban kifosztott egy alvó férfit. Átkutatták a sértett zsebeit és elvették a pénztárcáját a benne lévő bankkártyával és pénzzel együtt. Ezután leintettek egy taxit, amivel az Örs vezér tere felé vették az irányt.

És itt jön a trükk: közölték a sofőrrel, hogy 5000 forintonként fizetik az utat, ezért négy alkalommal meg is álltak, és négyszer 5000 forintot fizettek a sértett bankkártyájával.

A gond csak az, hogy ma már mindenki tudja, hogy ez a limithatár, amely fölött már tudni kell a kártya PIN-kódját a fizetéshez. A taxisofőrnek gyanússá is vált a két fiatal, ezért üzenetet küldött az egyik kollégájának, hogy értesítse a rendőröket. A járőrök a XVI. kerületben, a Veres Péter úton megállították a taxit, majd igazoltatták az utasokat. A ruhájuk átvizsgálásakor B. Krisztiánnál megtalálták a lopott pénztárcát, társánál pedig a tárcában lévő pénzt.

A rendőrök kifosztás és más bűncselekmény miatt indítottak nyomozást, amelyet a napokban befejeztek és a vádemelési javaslatot megküldték az illetékes ügyészség részére. (Police.hu)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.