Robbanás egy cseh vegyi üzemben, hat halott

2018 március 22., csütörtök 11:08
13
Kárelhárító munkások dolgoznak a robbanás helyszínén az Unipetrol kralupy-i üzemében. Csütörtök délelőtt ismeretlen okból felrobbant valami a gyárban, hatan életüket vesztették. Fotó: Petr David Josek/AP

Robbanás volt egy csehországi vegyi üzemben, Kralupy nad Vltavouban, Prága közelében. Az egyelőre ismeretlen okból bekövetkezett robbanásban a hatóságok tájékoztatása szerint hatan vesztették életüket, és többen súlyosan megsebesültek.

A robbanás a jelenlegi ismeretek szerint délelőtt tíz óra körül történt a város északi határában álló üzemben.

A vegyi üzem az Unipetrol nevű cégé volt. Szűkszavú közleményük szerint a robbanás után tűz ütött ki egy tárolótartályban, de a veszély már elmúlt. A cseh közszolgálati televízió szerint Kralupy lakói nincsenek veszélyben, mert az üzem elég távol van a lakott területektől.

Az Unipetrol az egyik legnagyobb olajkereskedő és vegyipari cég a Cseh Köztársaságban. A kralupy-i üzemben keményített polsztirént, illetve cipőkhöz és sporteszközökhöz műgumit gyártanak. (Via BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt