Videós vallomást hagyott maga után az austini sorozatrobbantó

külföld
2018 március 22., 12:43
comments 40
Mark Conditt terepjárója. Az austini robbantássorozat feltételezett elkövetője magát is felrobbantotta.
photo_camera Mark Conditt terepjárója. Az austini robbantássorozat feltételezett elkövetője magát is felrobbantotta. Fotó: Eric Gay/AP

25 perces videóvallomást vett fel halála előtt Brian Manley, az austini sorozatrobbantás gyanúsítottja, aki saját autójában robbantotta fel magát. "Én vallomásnak minősíteném" - mondta a felvételről Brian Manley, Austin átmeneti rendőrkapitánya. Azt is elmondta, hogy nem tervezik a felvétel nyilvánosságra hozatalát.

Manley szerint a felvétel alapján nem úgy tűnik, hogy a robbantó rasszista indítékból ölt volna. Mark Condit a vallomásában "egyáltalán nem beszél terrorizmusról, sem gyűlöletről". Manley szerint "inkább tűnik egy nagyon zavart fiatalember segélykiáltásának, akit a magánéleti kihívások juttattak idáig".

Conditt a rendőrség gyanúja szerint 19 nap alatt öt bombát robbantott Austinban. A támadásokban ketten életüket vesztették, öten megsérültek. Egy hatodik bombája, amit az austini nemzetközi reptér melletti csomagelosztóban találtak, nem robbant fel.

A 23 éves Condit végül magát is felrobbantotta a terepjárójában. A rendőrség ekkor már nagyon közel járt hozzá. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.