Balhé lehet az Indiában elpusztított 300 000 patkány ügyéből

Korrupciót sejtenek egy patkányirtási ügy miatt India harmadik legnagyobb  államában,  Mahárástrában - írja a Quartz. Az állam nyugati részét irányító  Bharatiya Janata párt egyik vezetője árulta el, hogy tavaly  319 400 patkány irtottak ki a mumbai Mantralayában, a kormány közigazgatási hivatalainak központjában.  Eknath Khadse március 22-én az alsóházban idézett egy választ, melyet a kormány adott a Right to Information (RTI) kérdésére. Az RTI azt firtatta, a főminiszter, Devendra Fadnavis kormánya bekért-e több ajánlatot a patkányirtásra 2017-ben. Khadse állítja, a vállalkozó, akivel végül szerződést kötött a kormány, azt mondta, hét nap alatt végzett az irtással az előírt néhány hónap helyett. 

„Ez azt jelenti, hogy a vállalkozó naponta 45628,58 patkányt ölt meg naponta.  Ez azt is jelenti, hogy percenként 31,68 patkányt ölt meg. 

A súlyuk 9125,71 kg körül lehetett, és minden nap szükség kellett, hogy legyen egy teherautóra, ami elszállítja a tetemeket a Mantralayából. De nem lehet tudni, hova kerültek” - mondta Khadse. „Nagyon meglepő, hogy ez a cég több mint 300 ezer patkányt irtott ki alig hét nap alatt, miközben a mumbai városi vállalatnak két évbe telt végezni 600 ezer patkánnyal.

A politikus lehúzást sejt a patkány-ügy mögött, a rágcsálókkal fejenként 2,3 dollárért végzett a vállalkozó.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.