Csúszdán menekítették ki az utasokat egy repülőgépből Ferihegyen

Felfújható csúszdákon keresztül kellett kimenteni az utasokat egy hajnalban induló repülőgépről Ferihegyen. Az akció során egy ember súlyos fejsérülést szenvedett – értesült az mno.hu repülőtéri forrásokból. A lap szerint az egyik utasokkal teli gépet vontatni készültek, de a vontatást végző gépből származó füst a repülőgép már bekapcsolt hajtóművein keresztül az utastérbe jutott, ahol pánik alakult ki.

Az utasok mentése a felszállás előtti biztonsági bemutatóból ismertetettek szerint kezdődött meg: a vészkijáratokon keresztül, felfújható gumicsúszdákon hagyhatták el a repülőt az utasok. Az egyik utas szerencsétlenül járt, és kiesett a csúszdából, őt azonnal kórházba szállították.

A szerencsétlenül járt gép a Smart Wings légitársasághoz tartozik, de az utasok eredetileg az El Al izraeli légitársaság – pontosabban annak partnere, az Izair – péntek reggeli, Tel Aivba tartó járatán utaztak volna. De a gépe meghibásodott, és a Smart Wings biztosított csere gépet. Az El Al szerződött földi kiszolgálója a Malév Ground Handling, így a Smart Wings gépét is ez a társaság mozgatta volna (és nem az ő szerződött partnere, a török Celebi).

A címlapkép illusztráció.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.