Egy hónap alatt 12 milliós kárt okozott az unokázós módszerrel csaló anya-lánya páros

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség vádat emelt azzal a 49 éves nővel és 24 éves lányával szemben, akik Budapesten és Érden többségében idős embereket ejtettek tévedésbe és szerezték meg félretett készpénzüket, arany ékszereiket - áll a Fővárosi Főügyészség közleményében.

A vádirat szerint a vádlottak egymás közt megbeszélt módszere az volt, hogy a fiatalabbik magát álnéven rendőrnek kiadva telefonon felhívta a sértetteket, és közölte velük, hogy közeli hozzátartozójuk – általában lányuk, vagy unokájuk - közúti balesetet okozott, és úgy kerülheti csak el a börtönt, ha a baleset vétlen résztvevői kárát haladéktalanul megtéríti. Rávette az idős embereket, hogy a náluk lévő értékeket egy borítékba gyűjtsék össze, és adják át a lakásukhoz hamarosan kiérkező „rendőrnek”, vagy „kórházi dolgozónak”, aki a vádlott édesanyja, és egy ismeretlenül maradt férfi voltak.

A megkárosított, becsapott emberek a kérésnek eleget is tettek és a lakóhelyükhöz a nyomon követhetőség megnehezítése érdekében minden alkalommal taxival érkező vádlottnak átadták a készpénzeiket, arany gyűrűiket, fülbevalóikat, nyakláncaikat.

A vádlottak ezzel a módszerrel –egy hónap alatt - 2016 januárjában összesen 11 sértettet ejtettek tévedésbe,

és összesen kb. 12.000.000,- Ft kárt okoztak, a megszerzett ékszereket zálogházba vitték és így tettek szert azonnal készpénzre.

A csalások miatt már büntetett előéletű vádlottak ellen – a bírósági szakban – a Budapesti XIV. és XV. Kerületi Bíróságon folytatódik az eljárás, az ügyészség mindkettejükre letöltendő szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.