A kazah válogatott beavatkozott a választási kampányba: hazai pályán kaptunk ki a világ 136. válogatottjától

futball
2018 március 23., 19:31
comments 575

Geroges Leekens újdonsült szövetségi kapitány szűzmeccse igazán nem ígérkezett nehéznek: a világ egyik leggyengébb válogatottját, a FIFA-ranglistán még Andorránál is hátrébb sorolt (136.) Kazahsztánt hívtuk meg egy barátságos összecsapásra az Üllői útra.

Szép volt, fiúk!
photo_camera Szép volt, fiúk! Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Ehhez képest a 10. percben már 2-0-ra vezettek a vendégek. Nevetséges védelmi hibákkal sikerült előnyhöz juttatunk őket. A 21. percben Szalai Ádám szépíteni tudott, de újabb negyed óra múlva már megint kétgólos előnyben volt Kazahsztán: 1-3.

A második félidőben is folytatódott a kínos, labdarúgásnak alig nevezhető szédelgés a pályán. A közönség fütyült, és máris Leekens lemondását követelte. A félidő közepén a legelkötelezettebb szurkolói csoportok egyszerűen otthagyták a meccset.

Németh Krisztián egy rossz kazah felszabadítás után nagy góllal szépített 2-3-ra, de ennél többre nem futotta a csapat erejéből. A kínosnál is kínosabb vereséggel kezdte Leekens magyarországi karrierjét. Ha lesz neki olyan egyáltalán.

Kedden Skócia ellen lép pályára a magyar válogatott.

Magyarország–Kazahsztán 2-3 (1-3)

Groupama Aréna, 9038 néző, v.: Tomasz Musial (lengyel)
Gólszerzők: Szalai (21.), Németh (68.), illetve Murtazajev (6.), Zajnutgyinov (10.), Szeidahmet (39.)
Sárga lap: Kleinheisler (47.), Otigba (54.), illetve Posztnyikov (23.), Bejszebekov (55.)

Magyarország:
Gulácsi Péter – Bese Barnabás (Lovrencsics Gergő, a szünetben), Fiola Attila, Otigba Kenneth, Botka Endre (Hangya Szilveszter, a szünetben) – Kleinheisler László (Pátkai Máté, 73.), Elek Ákos (Pintér Ádám, 68.), Dzsudzsák Balázs – Nikolics Nemanja (Böde Dániel, 76.), Szalai Ádám, Ugrai Roland (Németh Krisztián, a szünetben)

Kazahsztán:
Nenad Erics – Szerhij Malij, Jevgenyij Posztnyikov, Dmitrij Somko, Abzal Bejszebekov – Iszlambek Kuat (Jeldosz Ahmetov, 84.), Baujrzsan Iszlamhan (Dmitrij Mirosnicsenko, 93.), Baktijar Zajnutgyinov (Magomed Paragulgov, 73.) – Jerkebulan Szeidahmet (Jurij Percuh, 60.), Roman Murtazajev (Gafurzsan Szujumbajev, 88.), Szerhij Hizsnicsenko (Jerkebulan Tungisbajev, 76.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.