Hatmillió forintra bírságolták a Tv2-őt, mert szinte csak fideszes politikusokat hívtak be a Mokkába

2018 március 23., péntek 19:25
127

A Nemzeti Választási Bizottság 6 210 000 forintra büntette a Tv2-őt, mert az Andy Vajna kormánymegbízott érdekeltségben lévő tévé a kampányidőszak alatt a Fidesz-KDNP képviselőinek aránytalanul több megjelenési lehetőséget biztosított, mint az ellenzéki pártoknak.

Sőt, február 19. és március 20. között összesen két ellenzéki képviselőt hívtak be: Fodor Gábort és Morvai Krisztinát.

Eközben viszont a kormánypárti képviselők rendszeresen szerepeltek a Tv2 reggeli műsorában. A tévét az NVB-nél bepanaszolók még azt is szóvá tették, hogy az ellenzéki képviselők még úgy sem kaptak megjelenési lehetőséget, hogy például a Jobbikot többször is megnevezték és negatív színben tüntették fel a fideszes politikusok.

Az NVB külön hangsúlyozta azt is, hogy a Tv2 a választási kampány ötven napjából harminc napban jogsértően szerkesztette műsorát és a kampányidőszakból még hátra lévő tizenhat nap kevés ahhoz, hogy megfelelően érvényesíthessék a pártok közötti esélyegyenlőséget. De azért eltiltották a tévét ettől a gyakorlattól, viszont a Tv2 még a döntés ellen fellebbezhet a Kúriához.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt