Hatmillió forintra bírságolták a Tv2-őt, mert szinte csak fideszes politikusokat hívtak be a Mokkába

POLITIKA
2018 március 23., 19:25
comments 126

A Nemzeti Választási Bizottság 6 210 000 forintra büntette a Tv2-őt, mert az Andy Vajna kormánymegbízott érdekeltségben lévő tévé a kampányidőszak alatt a Fidesz-KDNP képviselőinek aránytalanul több megjelenési lehetőséget biztosított, mint az ellenzéki pártoknak.

Sőt, február 19. és március 20. között összesen két ellenzéki képviselőt hívtak be: Fodor Gábort és Morvai Krisztinát.

Eközben viszont a kormánypárti képviselők rendszeresen szerepeltek a Tv2 reggeli műsorában. A tévét az NVB-nél bepanaszolók még azt is szóvá tették, hogy az ellenzéki képviselők még úgy sem kaptak megjelenési lehetőséget, hogy például a Jobbikot többször is megnevezték és negatív színben tüntették fel a fideszes politikusok.

Az NVB külön hangsúlyozta azt is, hogy a Tv2 a választási kampány ötven napjából harminc napban jogsértően szerkesztette műsorát és a kampányidőszakból még hátra lévő tizenhat nap kevés ahhoz, hogy megfelelően érvényesíthessék a pártok közötti esélyegyenlőséget. De azért eltiltották a tévét ettől a gyakorlattól, viszont a Tv2 még a döntés ellen fellebbezhet a Kúriához.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.