Hatmillió forintra bírságolták a Tv2-őt, mert szinte csak fideszes politikusokat hívtak be a Mokkába

A Nemzeti Választási Bizottság 6 210 000 forintra büntette a Tv2-őt, mert az Andy Vajna kormánymegbízott érdekeltségben lévő tévé a kampányidőszak alatt a Fidesz-KDNP képviselőinek aránytalanul több megjelenési lehetőséget biztosított, mint az ellenzéki pártoknak.

Sőt, február 19. és március 20. között összesen két ellenzéki képviselőt hívtak be: Fodor Gábort és Morvai Krisztinát.

Eközben viszont a kormánypárti képviselők rendszeresen szerepeltek a Tv2 reggeli műsorában. A tévét az NVB-nél bepanaszolók még azt is szóvá tették, hogy az ellenzéki képviselők még úgy sem kaptak megjelenési lehetőséget, hogy például a Jobbikot többször is megnevezték és negatív színben tüntették fel a fideszes politikusok.

Az NVB külön hangsúlyozta azt is, hogy a Tv2 a választási kampány ötven napjából harminc napban jogsértően szerkesztette műsorát és a kampányidőszakból még hátra lévő tizenhat nap kevés ahhoz, hogy megfelelően érvényesíthessék a pártok közötti esélyegyenlőséget. De azért eltiltották a tévét ettől a gyakorlattól, viszont a Tv2 még a döntés ellen fellebbezhet a Kúriához.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.