Tibi atya nekiment Bödőcsnek és az egész Comedy Centralnak

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A mostanában kormányváltásról ábrándozó humorgyáros társaság valamiért nagyon felhúzta magát a csatorna legújabb, választásra buzdító videóin, erről legfrissebb posztjukban írnak.  Az említett reklámok üzenete viszonylag egyszerű: ne hagyd, hogy nálad butább, korlátoltabb, gyökerebb emberek döntsenek az ország jövőjéről. Tibi atya szerint viszont ez az érv a leghitványabb. 

„A szavazás mellett számos közérthető érv van, a Comedy Centralnak mégis a leghitványabbhoz kellett nyúlnia. Az új ellenség Gábor és Emőke, az untermensch, aki bárki lehet, aki nem te vagy. Mert te, übermensch, még soha nem tolakodtál a buszon, mindig minden információnak utánanézel az interneten, és ha nem is értesz egyet valakivel, annak szigorúan tudományos alapja van, de ettől függetlenül azért szeretsz mindenkit teljes szívedből, kiváltképp Teréz anyát. Ellentétben ezekkel az emberi korcsokkal, akikkel egyetlen, ismétlem, egyetlen tulajdonságotok közös, és nem az, hogy mindketten emberek vagytok, hanem hogy szégyenszemre nekik is van szavazati joguk. Ez az alacsonyabb rendű szellemi kaszt ugyanannyit ér, mint Te, ezért pedig egyetlen módon vehetsz elégtételt: szavazással” - írják. 

A bejegyzésben megemlítik még Habony Árpádot ( ő „legalább vette a fáradságot, hogy az ellenségképet valódi fenyegetésről mintázza, és aztán arról hazudozzon, ne a felettem lakóról.”)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.